Endoskopik Müdahaleyle İz Kalmadan Yeniden Doğun
Estetik dünyası Botoks, dolgu ve ışık teknikleriyle tanıştığından bu yana, eskiye oranla çok daha uzun yıllar genç görünmeyi... Read More...
  • Home
  • Bakım ve Dezenfeksiyon

Bakım ve Dezenfeksiyon

ENDOSKOPİ CİHAZININ TEMİZLİĞİ:

1- Su kaçak test işlemi biten cihazdan su kaçak test aletini çıkart.

2- Su kaçak test işlemi yaptığın küvete sıvı bulaşık deterjanı ilave et.

3- Basit bir sünger yardımıyla cihazı yavaş yavaş yıka.

4- Cihazın valflerini çıkart onları da yıka.(Ağızlık,forsepsler.de olabilir)

5- Kırmızı renkli aspirasyon valfini çıkarttığın yerden içeri 30cc’lik enjektör yardımıyla(iğnesiz)deterjanlı suyu tazyik et.(3 defa)

6- Aynı işlemi biopsi kanalında da uygula.

7-  Kanal temizleme fırçasını aspirasyon kanalından yutturulan boru yönünde sok.En uç kısımdan çıktığını gördüğün anda geri çek aynı işlemi biopsi kanalına da uygula .

8-  Temizleme işlemi bitmiştir.

9 - Artık cihazı DURULAYABİLİRSİN.

10-Durulayıp kuruladığın cihazı önceden hazırladığın dezenfektanlı suya yatırabilirsin.

11-Cihaz dezenfektanda 15 dakika durmalıdır.

12-Cihaz dezenfeksiyon işlemi bittikten sonra tekrar durulama yapıp cihazı as.

13-Biopsi forsepsleri,ağızlıklar,kanal temizleme fırçası, hastanın çene altına koyulan böbrek küveti,tüm işlemlerde kullanılan iğnesi atılmış enjektör, cihazın kırmızı ve mavi noktalı valfleri , biopsi forsepsinin girdiği yerdeki lastik valf , yukarıda anlattığımız temizleme ve dezenfeksiyon işleminden geçirilmelidir.

UYARI:Cihazın kaçak test işlemine başlamadan önce mutlaka size gösterilen kapağı cihaza takmalısınız.ASLA !..Su kaçak test aletini sıvı ortam içerisinde takıp çıkartmayınız.Cihazın yanında delici,kesici,yırtıcı,yakıcı,tahribata yol açıcı bütün nesneleri bulundurmamalısınız.

HEKİM İÇİN:Endoskopik çekim esnasında biopsi yaparken aletin hiç bir bükülme pozisyonunda olmaması gerekir!..Hızlı bir şekilde endoskopi yapmak amacıyla yersiz ve anlamsız cihazı zorlayan manevralardan kaçının.Endoskopiye başlamadan önce ayağınızın ucuna kavanoz içersinde +50 derece ısıya sahip su bulundurun.Çekim bittikten sonra cihazın ucunu(ilk 10cm)bu suya batırın ve ilk olarak 30 saniye süre ile tuşlayarak aspirasyon ardından tekrar tuşlayarak hava tazyiki verin.Siz çekim yaparken hemşirenizin , görmediğiniz cihazın diğer kısımlarında aşırı bükülme olduğu zaman sizi ikaz etmesisini sağlayacak kontrol mekanizmasını kurun.

Sağlıkta Son Gelişmeler

Amniyosentez'de Yeni Yöntem
HPT (Harmony Prenatal Test) Artık Türkiye'de!! Anne adaylarını tedingin eden ve bazende risk yaratabilen amniyosentez uygulaması öncesi başvurulabilecek yeni bir yöntem. Anneden alınan bir kaç damla kan örneği ile; anne karnındaki bebeklerinde taşıdığı genetik riskler %99,1... Read More...
Full Review Bet365 www.bbetting.co.uk